Spring til indhold

VI GÅR LIVE FRA ITALIEN KL. 20.00

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Image Image

Swedish Chocolate Balls (Glutenfri & Uden Sukker)

Swedish Chocolate Balls, som er glutenfri og uden raffineret sukker. De er sødet naturligt og har en lækker blød konsistens.

Ca. 12-15 stk.

 Ingredienser:

 • 100 g blødt smør (eller kokosolie for en vegansk version)

• 2 dl glutenfri havregryn

• 2 spsk kakao

• 2 spsk kokosmel

• 1 dl dadler (uden sten, blødt dem evt. i varmt vand i 10 min.)

• 1 tsk vaniljepulver

• 2 spsk stærk kaffe (kan udelades eller erstattes med plantemælk)

• 1 nip salt

Til rullede kuglerne i:

 • Kokosmel eller finthakkede nødder

 Fremgangsmåde:

 1. Blend dadlerne i en foodprocessor eller minihakker, indtil de bliver en blød masse.

2. Tilsæt smør/kokosolie, kakao, kokosmel, vaniljepulver, salt og kaffe. Blend igen, indtil det bliver en ensartet masse.

3. Tilsæt havregryn og blend kortvarigt, så de stadig har lidt struktur, men massen bliver sammenhængende.

4. Stil dejen på køl i ca. 15-20 minutter, så den er nemmere at arbejde med.

5. Tril små kugler af massen og rul dem i kokosmel eller finthakkede nødder.

6. Opbevar i køleskabet i en lufttæt beholder. De smager bedst kolde og kan holde sig i op til en uge.


Tip:

 • Hvis du ønsker en mere chokoladeagtig smag, kan du tilsætte 1-2 spsk smeltet mørk chokolade (85 % eller mere).

• Du kan også tilføje en knivspids kanel eller kardemomme for en ekstra smagsdimension.

 Perfekte som en sund snack eller til en kop kaffe!


Add a comment