

Svampet gulerodskage
En svampet, krydret gulerods-squashkage uden laktose, gluten og raffineret sukker
Ingredienser:
• 4 store æg
• 1 spsk Chai Green Goddess krydderi
• 150 g revet gulerod
• 150 g revet squash (presset for væske)
• 10-12 saftige dadler (fjern stenene)
• 100 g kokosmel
• 1 tsk bagepulver
• 1 tsk vaniljepulver
• Et nip salt
Fremgangsmåde:
1.Forvarm ovnen til 180°C (varmluft). Beklæd en springform (ca. 20 cm) med bagepapir eller smør den med kokosolie.
2.Blend ingredienserne:
• Kom dadler og æg i en blender eller foodprocessor, og blend til en ensartet masse.
• Tilsæt kokosmel, bagepulver, chai-krydderi, vaniljepulver og salt, og blend igen.
3.Vend grøntsager i:
• Hæld de revne gulerødder og squash i dejen og vend forsigtigt sammen med en dejskraber. Hvis dejen virker meget våd, kan du tilsætte lidt mere kokosmel.
4.Bag kagen:
• Hæld dejen i formen og glat overfladen. Bag i 30-40 minutter, eller indtil en tandstik kommer ren ud, når du stikker i midten.
5.Afkøl og servér:
• Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før du forsigtigt tager den ud.
• Pynt evt. med lidt kokosflager eller en glasur lavet af kokoscreme og et strejf af chai-krydderi.
Den er svampet, sød fra dadlerne og har den perfekte krydrede smag fra chai-blandingen. Perfekt til en kop te!
En opskrift på en sund og lækker glasur uden sukker, mel og gluten
Ingredienser:
• 1 dåse kokosmælk (kun den faste del, køl den ned i mindst 4 timer eller natten over)
• 2 spsk kokossmør (valgfrit, for ekstra cremet konsistens)
• 1-2 spsk ahornsirup eller et par dråber flydende stevia (kan udelades for helt sukkerfri version)
• 1 tsk vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
• 1 nip chai-krydderi (for ekstra smag, hvis det passer til kagen)
Fremgangsmåde:
1.Forbered kokosmælken:
• Tag dåsen ud af køleskabet uden at ryste den, og skab den faste del ud i en skål. Gem væsken til smoothies eller andre opskrifter.
2.Pisk ingredienserne sammen:
• Brug en håndmikser eller elpisker til at piske kokosfløden, kokossmørret (hvis brugt), sødning,
Add a comment