Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Image Image

Svampet gulerodskage

En svampet, krydret gulerods-squashkage uden laktose, gluten og raffineret sukker

Ingredienser:

• 4 store æg

• 1 spsk Chai Green Goddess krydderi

• 150 g revet gulerod

• 150 g revet squash (presset for væske)

• 10-12 saftige dadler (fjern stenene)

• 100 g kokosmel

• 1 tsk bagepulver

• 1 tsk vaniljepulver

• Et nip salt


Fremgangsmåde:

1.Forvarm ovnen til 180°C (varmluft). Beklæd en springform (ca. 20 cm) med bagepapir eller smør den med kokosolie.

2.Blend ingredienserne:

• Kom dadler og æg i en blender eller foodprocessor, og blend til en ensartet masse.

• Tilsæt kokosmel, bagepulver, chai-krydderi, vaniljepulver og salt, og blend igen.

3.Vend grøntsager i:

• Hæld de revne gulerødder og squash i dejen og vend forsigtigt sammen med en dejskraber. Hvis dejen virker meget våd, kan du tilsætte lidt mere kokosmel.

4.Bag kagen:

• Hæld dejen i formen og glat overfladen. Bag i 30-40 minutter, eller indtil en tandstik kommer ren ud, når du stikker i midten.

5.Afkøl og servér:

• Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før du forsigtigt tager den ud.

• Pynt evt. med lidt kokosflager eller en glasur lavet af kokoscreme og et strejf af chai-krydderi.


Den er svampet, sød fra dadlerne og har den perfekte krydrede smag fra chai-blandingen. Perfekt til en kop te!

En opskrift på en sund og lækker glasur uden sukker, mel og gluten

Ingredienser:


• 1 dåse kokosmælk (kun den faste del, køl den ned i mindst 4 timer eller natten over)

• 2 spsk kokossmør (valgfrit, for ekstra cremet konsistens)

• 1-2 spsk ahornsirup eller et par dråber flydende stevia (kan udelades for helt sukkerfri version)

• 1 tsk vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

• 1 nip chai-krydderi (for ekstra smag, hvis det passer til kagen)


Fremgangsmåde:


1.Forbered kokosmælken:

• Tag dåsen ud af køleskabet uden at ryste den, og skab den faste del ud i en skål. Gem væsken til smoothies eller andre opskrifter.

2.Pisk ingredienserne sammen:

• Brug en håndmikser eller elpisker til at piske kokosfløden, kokossmørret (hvis brugt), sødning,


Add a comment