

Kokos-Vanilje Muffins med Karameliserede Kokosflager
(Glutenfri, uden hvedemel)
Ingredienser (ca. 10-12 muffins):
Muffins:
- 3 æg
- 120 g kokossukker (Unik Food)
- 120 g kokosmel (Maya Gold)
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 1 tsk vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
- 1,5 dl pisket Coconut Whipping Cream (Terra Sana)
- 0,5 dl smeltet kokosolie
- 0,5 dl plantebaseret mælk (fx mandelmælk)
- 1 nip salt
Karameliserede kokosflager:
- 50 g kokosflager
- 2 spsk kokossukker
- 1 spsk kokosolie
Sådan gør du
- Forbered karamelliserede kokosflager:
- Varm en pande ved middel varme.
- Tilsæt kokosolie, kokosflager og kokossukker.
- Rist forsigtigt, mens du vender hele tiden, til kokosflagerne bliver gyldne og karamelliserede (ca. 3-5 minutter).
- Hæld dem straks ud på bagepapir, så de kan køle og blive sprøde.
- Tænd ovnen:
Forvarm ovnen til 175°C (almindelig ovn). Gør muffinsforme klar. - Lav muffin-dejen:
- Pisk æggene og kokossukkeret sammen, til det er luftigt.
- Rør smeltet kokosolie, pisket kokosfløde og plantebaseret mælk i.
- I en anden skål blandes kokosmel, bagepulver, natron, vaniljepulver og salt.
- Vend de tørre ingredienser i de våde ingredienser.
- Tilsæt kokosflagerne:
- Gem lidt karamelliserede kokosflager til pynt på toppen.
- Vend resten forsigtigt i dejen.
- Fordel dejen:
- Fordel dejen i muffinsformene (ca. 2/3 fyldt).
- Drys de sidste karamelliserede kokosflager på toppen af hver muffin.
- Bag muffins:
- Bag i ovnen i ca. 18-22 minutter.
- Tjek med en tandstik – den skal komme ren ud.
- Afkøl:
- Lad muffinsene køle af på en rist.
Resultat:
Saftige, søde muffins med en naturlig kokossmag og et lækkert karamelliseret crunch på toppen! Perfekte som en lille treat eller til en brunch 🌸
Add a comment