Spring til indhold

VI GÅR LIVE D. 30.04 KL. 20.00

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Image Image

Kokos-Vanilje Muffins med Karameliserede Kokosflager

(Glutenfri, uden hvedemel)

Ingredienser (ca. 10-12 muffins):

Muffins:

  • 3 æg
  • 120 g kokossukker (Unik Food)
  • 120 g kokosmel (Maya Gold)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
  • 1,5 dl pisket Coconut Whipping Cream (Terra Sana)
  • 0,5 dl smeltet kokosolie
  • 0,5 dl plantebaseret mælk (fx mandelmælk)
  • 1 nip salt

Karameliserede kokosflager:

  • 50 g kokosflager
  • 2 spsk kokossukker
  • 1 spsk kokosolie

Sådan gør du

  1. Forbered karamelliserede kokosflager:
    • Varm en pande ved middel varme.
    • Tilsæt kokosolie, kokosflager og kokossukker.
    • Rist forsigtigt, mens du vender hele tiden, til kokosflagerne bliver gyldne og karamelliserede (ca. 3-5 minutter).
    • Hæld dem straks ud på bagepapir, så de kan køle og blive sprøde.
  2. Tænd ovnen:
     Forvarm ovnen til 175°C (almindelig ovn). Gør muffinsforme klar.
  3. Lav muffin-dejen:
    • Pisk æggene og kokossukkeret sammen, til det er luftigt.
    • Rør smeltet kokosolie, pisket kokosfløde og plantebaseret mælk i.
    • I en anden skål blandes kokosmel, bagepulver, natron, vaniljepulver og salt.
    • Vend de tørre ingredienser i de våde ingredienser.
  4. Tilsæt kokosflagerne:
    • Gem lidt karamelliserede kokosflager til pynt på toppen.
    • Vend resten forsigtigt i dejen.
  5. Fordel dejen:
    • Fordel dejen i muffinsformene (ca. 2/3 fyldt).
    • Drys de sidste karamelliserede kokosflager på toppen af hver muffin.
  6. Bag muffins:
    • Bag i ovnen i ca. 18-22 minutter.
    • Tjek med en tandstik – den skal komme ren ud.
  7. Afkøl:
    • Lad muffinsene køle af på en rist.

Resultat:

Saftige, søde muffins med en naturlig kokossmag og et lækkert karamelliseret crunch på toppen! Perfekte som en lille treat eller til en brunch 🌸


Add a comment