

Anti-inflammatorisk grøntsagslasagne med gurkemejerod og lækker ostesmag
Denne grøntsagslasagne er spækket med nærende og anti-inflammatoriske ingredienser som gurkemejerod, ingefær og grønkål. Hemmeligheden bag den lækre, cremede ostesmag i den veganske version er gærflager, som tilføjer både smag og et boost af protein. Perfekt til en sund og smagfuld middag – og så kan den nemt fryses ned i portioner til senere brug.
Ingredienser
Grøntsagsfyldet:
• 1 broccoli, skåret i små buketter
• 2 håndfulde frisk spinat
• 1/2 spidskål, snittet fint
• 1 stor gulerod, skåret i tynde skiver
• 2 tomater, hakkede
• 1 håndfuld grønkål, grofthakket
• 1 stykke frisk ingefær (ca. 2 cm), finthakket
• 1 tsk friskrevet gurkemejerod
• 1 spsk olivenolie
Krydderier:
• 1 tsk sød paprika
• 1 tsk spidskommen
• 1 tsk basilikum
• 1 tsk organo
Øvrigt:
• 1 glas tomatsauce (økologisk anbefales)
• 3 spsk gærflager (tilføjer ostesmag og proteinindhold)
• Lasagneplader (vælg glutenfri, fuldkorn eller almindelige efter behov)
• Revet økologisk ost til toppen (eller ekstra gærflager for en vegansk version)
Sådan gør du
Forbered grøntsagerne: Skyl og skær broccoli, spidskål, gulerødder, grønkål og tomater i passende stykker. Hak spinat og riv gurkemejeroden.
Svits fyldet: Opvarm olivenolie i en stor gryde. Svits ingefær og gurkemejerod i et minut, til det dufter. Tilsæt resten af grøntsagerne, og svits, indtil de begynder at blive møre.
Tilsæt smag: Rør paprika, spidskommen og basilikum i grøntsagerne. Tilsæt tomatsaucen og lad det simre i 10 minutter. Rør gærflagerne i fyldet for at få en cremet og “osteagtig” smag.
Saml lasagnen: Læg et lag grøntsagsfyld i et ildfast fad, efterfulgt af lasagneplader. Gentag lagene, og slut af med grøntsagsfyld og et generøst lag revet ost eller gærflager.
Bag lasagnen: Bag i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 30-35 minutter, eller indtil osten er gylden.
Servering: Lad lasagnen hvile i 10 minutter, inden den skæres ud. Den kan serveres med en frisk grøn salat.
Tip: Hvis du bruger kød, anbefales det at vælge økologisk og fra fritgående dyr for at sikre god kvalitet og bæredygtighed og at alle dyr fortjener et godt liv💓
God fornøjelse med din anti-inflammatoriske lasagne!
Add a comment