Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Image Image

Anti-inflammatorisk grøntsagslasagne med gurkemejerod og lækker ostesmag

Denne grøntsagslasagne er spækket med nærende og anti-inflammatoriske ingredienser som gurkemejerod, ingefær og grønkål. Hemmeligheden bag den lækre, cremede ostesmag i den veganske version er gærflager, som tilføjer både smag og et boost af protein. Perfekt til en sund og smagfuld middag – og så kan den nemt fryses ned i portioner til senere brug.

 Ingredienser

 Grøntsagsfyldet:

                       • 1 broccoli, skåret i små buketter

                      • 2 håndfulde frisk spinat

                      • 1/2 spidskål, snittet fint

                      • 1 stor gulerod, skåret i tynde skiver

                      • 2 tomater, hakkede

                      • 1 håndfuld grønkål, grofthakket

                      • 1 stykke frisk ingefær (ca. 2 cm), finthakket

                      • 1 tsk friskrevet gurkemejerod

                      • 1 spsk olivenolie

 Krydderier:

 

 • 1 tsk sød paprika

 • 1 tsk spidskommen

 • 1 tsk basilikum

 • 1 tsk organo 

 Øvrigt:

                       • 1 glas tomatsauce (økologisk anbefales)

                      • 3 spsk gærflager (tilføjer ostesmag og proteinindhold)

                      • Lasagneplader (vælg glutenfri, fuldkorn eller almindelige efter behov)

                      • Revet økologisk ost til toppen (eller ekstra gærflager for en vegansk version)

 Sådan gør du

Forbered grøntsagerne: Skyl og skær broccoli, spidskål, gulerødder, grønkål og tomater i passende stykker. Hak spinat og riv gurkemejeroden.

Svits fyldet: Opvarm olivenolie i en stor gryde. Svits ingefær og gurkemejerod i et minut, til det dufter. Tilsæt resten af grøntsagerne, og svits, indtil de begynder at blive møre.

Tilsæt smag: Rør paprika, spidskommen og basilikum i grøntsagerne. Tilsæt tomatsaucen og lad det simre i 10 minutter. Rør gærflagerne i fyldet for at få en cremet og “osteagtig” smag.

Saml lasagnen: Læg et lag grøntsagsfyld i et ildfast fad, efterfulgt af lasagneplader. Gentag lagene, og slut af med grøntsagsfyld og et generøst lag revet ost eller gærflager.

Bag lasagnen: Bag i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 30-35 minutter, eller indtil osten er gylden.

Servering: Lad lasagnen hvile i 10 minutter, inden den skæres ud. Den kan serveres med en frisk grøn salat.

 Tip: Hvis du bruger kød, anbefales det at vælge økologisk og fra fritgående dyr for at sikre god kvalitet og bæredygtighed og at alle dyr fortjener et godt liv💓

 God fornøjelse med din anti-inflammatoriske lasagne!


Add a comment