Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Image Image

Natalie Marias grønne grød

Denne grønne grød er en symfoni af smage og næring. Med dens kombination af friske grøntsager, frugt og krydderurter, er den ikke kun lækker, men også en gave til din krop. Grøden er særligt god for din fordøjelse, dit immunsystem og din energi – perfekt til at starte dagen med et sundt fundament.

Ingredienser (1-2 portioner)

100 g gulerødder

½ æble

50 g spinat

½ bundt vindruer eller kiwi

½ kiwi

½ avokado

1 stk tomat

½ grønkål eller broccoli

1/4 hvidkål

5 g gurkemejerod

5 g ingefær

8 g bredbladet persille

2 g mynte

2 g sukkertang & søl fra Læsø

0,3 stk citron

8 g valnøddekerner

0,3 brev pebermyntete


Redskaber:

Blender

Skræller

Urtekniv

Skærebræt

Skål


Fremgangsmåde

1. Forbered pebermyntete

Hæld kogende vand over tebrevet (ca. 3-400 ml) og lad det trække i 5-10 minutter. Stil teen på køl. Lav gerne en stor portion, så du har til flere dage.


2. Skyl og klargør ingredienser

Skyl alle grøntsager, krydderurter og frugter grundigt. Skræl gulerødder, gurkemejerod og ingefær. Hak alle ingredienser i mindre stykker, så de er nemme at blende.


3. Blend grøden

Kom følgende i blenderen:

Gulerødder, æble, spinat, vindruer/kiwi, avokado, tomat, grønkål/broccoli og hvidkål.

Tilsæt gurkemejerod, ingefær, persille, mynte, sukkertang & søl fra Læsø.

Pres saften af citronen i.

Hæld den kolde pebermyntete i blenderen, og blend til en glat og cremet grød. Justér konsistensen ved at tilsætte mere te, hvis grøden er for tyk.


4. Top grøden

Hæld grøden i en skål og pynt med valnøddekerner og eventuelt lidt ekstra mynteblade.


Hvorfor er denne grønne grød så fantastisk?

Boost af grøntsager og tang: Grønkål, spinat, og tang leverer en stærk dosis af vitaminer og mineraler som jern, calcium og antioxidanter.

Gurkemejerod og ingefær: Disse antiinflammatoriske superfoods styrker immunsystemet og hjælper mod inflammation.

Pebermyntete: Virker beroligende på fordøjelsen og tilfører grøden en frisk smag.

Citrus og frugt: Citron og kiwi tilføjer C-vitamin, mens æble og vindruer giver naturlig sødme.

Valnøddekerner: Tilføjer sunde fedtsyrer og knas.


Grøden er en perfekt balance mellem friskhed og mæthed – som skabt til at starte din dag på den mest nærende måde.

Image

Add a comment