

Sund banankage
Uden/ gluten, laktose og sukker (Ibs venlig)
Ingredienser:
• 2 modne bananer
• 100 g Dragon Coconut Flour (kokosmel)
• 3 æg
• 8-10 dadler (udstenede)
• 50 g 70% økologisk chokolade (uden mælk)
• 2 spsk Dragon Coconut Milk pulver (til lys chokoladeeffekt)
• 1 tsk kardemomme
• 1/4 tsk salt
Fremgangsmåde:
Forbered ingredienser:
Forvarm ovnen til 180°C (almindelig ovn). Beklæd en bageform (ca. 20x20 cm) med bagepapir eller smør den med kokosolie.
Blend massen:
Kom de modne bananer, dadler, æg, kardemomme og salt i en blender eller foodprocessor. Blend, indtil du har en jævn og cremet masse.
Tilsæt tørre ingredienser:
Hæld massen over i en skål og rør kokosmelet og Dragon Coconut Milk pulver i dejen, indtil det er godt blandet. Lad det hvile i 5 minutter, så kokosmelet kan suge væsken.
Hak og tilsæt chokolade:
Hak den 70% økologiske chokolade groft og rør den i dejen. Gem evt. lidt chokolade til at drysse på toppen.
Bag kagen:
Hæld dejen i den forberedte bageform og glat overfladen ud. Bag i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller indtil kagen er gylden og fast i midten. Test med en tandstik – den skal komme ud ren.
Afkøl og server:
Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, og flyt den derefter over på en rist for at køle helt af.
Server kagen, som den er, eller med lidt ekstra kokosmel drysset på toppen. Den er perfekt som en sund snack eller dessert!
Add a comment